+45 71 99 39 17 sales@bluewhale.dk

Med 190 millioner beskeder i minuttet er e-mail fortsat verdens mest populære beskedform – og fokus for cyberkriminelle, der prøver at udnytte menneskelige fejl til at opsnappe fortroligt indhold

Hvert eneste minut bliver der på kloden i snit sendt 190 millioner e-mails, svarende til 99.932.400.000.000 mails om året. Selvom tallet lyder svimlende, stiger det faktisk stadig med et par procent om året.

Når det handler om kommunikation mellem personer, er e-mails således ubestridt verdens mest populære beskedform. Hverken beskeder via SMS, Messenger, Twitter, WhatsApp, SnapChat eller andre digitale platforme kan måle sig med e-mailens popularitet.

Med så mange e-mails i omløb er der bogstaveligt talt masser af muligheder for at begå menneskelige fejl og taste en forkert adresse i modtagerfeltet, så fx e-mails med følsomt indhold risikerer at komme i de forkerte personers hænder. Eller svare på e-mails, der ser ægte ud.

Hvor mange kan med sikkerhed sige, at de på en travl dag husker at checke, at modtageradressen er helt korrekt, og at der ikke har sneget sig en fejl ind i mailadressen, som man kun finder ved at kigge i sin sendte post?

GDPR har gjort os mere opmærksomme, når vi e-mailer

Nye GDPR-regler er implementeret for at få os til at blive bedre til ikke at dele personfølsomme oplysninger uden samtykke. Fokus på området har formentligt også gjort os lidt mere bevidste om, hvem vi sender til, og hvilket indhold vi sender via almindelige e-mails.

Men det øgede fokus udelukker desværre ikke menneskelige fejl.
Og personfølsomme oplysninger er langt fra det eneste, som har interesse for cyberkriminelle. Der er masser af indhold, som virksomheder med garanti helst ikke ser havne i de forkerte hænder.

Bare spørg medicinalindustrien og nogle af verdens største digitale virksomheder, om de kunne tænke sig at dele patentansøgninger, information om nye produkter eller fortrolige forretningsdokumenter med tilfældige fremmede. Det har flere af dem prøvet, og det ønsker de naturligvis ikke, for det kan koste rigtigt dyrt.

Men det er heller ingen hemmelighed, at der er mange derude, som meget gerne vil fravriste både virksomheder og borgere fortrolige oplysninger.

Phising er stadig en af de største sikkerhedstrusler

Ifølge eksperter inden for it-sikkerhed er såkaldt phising en af de største sikkerhedstrusler anno 2020 og er et emne, der bliver debatteret livligt på sikkerhedskonferencer, fordi det er så udbredt.

Begrebet phising er en omskrivning af ordet fishing, der som bekendt betyder at fiske. I en digital sammenhæng betyder det, at mere eller mindre ondsindede typer prøver at fiske oplysninger ud af en person eller en organisation.
Det kan de fx gøre med e-mails sendt fra mailadresser, der overfladisk set kan ligne en tillidsvækkende afsender, men hvor der måske er ændret et par bogstaver i e-mailadressen eller domænenavnet.

Ifølge PwC, som sidste år spurgte 325 virksomhedsledere, it-chefer og specialister fra danske virksomheder, udgør ansattes/insideres ubevidste handlinger fortsat den største trussel. Det falder godt i tråd med, at phishing stadig er et af de helt store sikkerhedsproblemer.

Og trods firewalls, antivirusprogrammer og andre digitale sikkerhedsløsninger er almindelig e-mail stadig en sårbar løsning pga. risikoen for menneskelige fejl.

Beskyttede og krypterede e-mails mindsker effekten af menneskelige fejl

Derfor har Bluewhale de sidste 13 år udviklet sikre, krypterede mailløsninger, som sikrer, at kun de rette personer kan læse en mail.

I en af vores mest udbredte løsninger foregår det ved, at modtageren modtager et krypteret link, som der skal bruges en SMS-kode til at kunne åbne. Så selvom cyberkriminelle opsnapper en e-mail, kan de ikke åbne mailen eller se indholdet, fordi de ikke har SMS-koden.

Konceptet kendes også fra online handel, hvor du med en kode tilsendt på SMS bliver bedt om at verificere, at det netop er dit Visa/Dankort, der skal betale for et køb.

Hvis du vil vide mere om, hvordan Bluewhales software fungerer og hvilken løsning, der er den rette til din organisation, så kontakt Pernille Caspersen på 29 87 85 77, pc@bluewhale.dk og bed om at få en demo af vores system.

Eller udfyld oplysningerne på https://bluewhale.dk/da/kontakt/ og få din egen testkonto, så du selv kan afprøve teknologien.

Med Bluewhale er I sikre på, at indholdet af jeres e-mails kun kan læses af de rette modtagere.

#sikkermail #krypteretmail #phising